Pelle Wessman

Things about me and the world around us

Norsk IE 6 revolt inledd - jippie!

Läser på Twitter och på Mindparks blogg om att flera stora sajter i Norge nu har börjat visa informationsrutor för användare av Internet Explorer 6 som berättar att webbläsaren är gammal och att man bör använda en ny version eller byta webbläsare för att få bästa möjliga upplevelse av sajten.

Samma visa har det de senaste veckorna varit även i Sverige, dock utan någon regelrätt revolt, där flera tunga namn inom den svenska webbvärlden, såsom Robert Nyman, Roger Johansson och Emil Stenström öppet deklarerat att tiden för perfekta IE 6 hemsidor är förbi och att det nu inte är rimligt att begära mer än att sidan fungerar i IE 6 och låta de modernare webbläsarna få det godis de förtjänar.

Själv ville jag haka på trenden - men eftersom att jag sitter på Drupal på denna bloggen så kan jag inte använda den Wordpress plugin som Joakim Jardenberg tipsade om på Mindpark-bloggen utan fick slänga ihop en egen lite snabbt.

Ni hittar min Drupal-modul på GitHub: http://github.com/voxpelli/drupal-ie6notify

See mentions of this post
Have you written a response to this? Let me know the URL: